Uleiuri vegetale - recomandari


Uleiurile vegetale fac parte din dieta noastră de zi de zi. Indiferent că este de floarea soarelui, care este cel mai adesea utilizat în bucătăriile din România, sau de măsline, struguri, nuci, rapiţă şamd, uleiul vegetal pe care îl includem în alimentaţia noastră poate să ne aducă beneficii sau din contră se poate dovedi nociv pentru sănătatea noastră dacă este de o calitate inferioară sau dacă nu este utilizat corespunzător.
În cadrul unui studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori asupra mai multor mărci de uleiuri vegetale de pe piaţa din România s-a constatat nereguli atât în etichetarea acestor produse cât şi în ceea ce priveşte ambalarea şi depozitarea acestora. În baza analizei valorilor nutriţionale au fost realizate mai multe clasamente care pot fi deosebit de utile consumatorilor în alegerea celor mai bune uleiuri vegetale.
Vă recomandăm acest studiu atât pentru concluziile lui cât şi pentru recomandările pe care le face privind modalitatea de selecţie, de păstrare şi de utilizare a uleiurilor vegetale.