Produse si servicii cu principii
Programul "Produse și servicii cu principii" este dedicat tuturor cumpărătorilor interesaţi să beneficieze de produse şi servicii de calitate. În acest sens, am elaborat un set de principii, pe care îl propunem spre implementare agenţilor economici interesaţi să demonstreze calitatea serviciilor oferite. Cei care vor accepta provocarea noastră vor fi înregistraţi în baza noastră de date, pe care dumneavoastră, cumpărătorii, o puteți accesa ori de câte ori aveți nevoie.
Vă prezentăm în continuare cele 7 principii pe care considerăm că ar trebui să se bazeze un comerț civilizat.
Principiul calității. Calitatea produselor şi serviciilor este garantată. Agentul economic garantează faptul că produsele oferite consumatorilor conţin ingrediente de calitate, se află în termenul de garanţie şi sunt depozitate în conformitate cu normele legale. De asemenea, toate celelalte produse utilizate în cadrul serviciilor oferite trebuie să respecte normele legale în vigoare.
Principiul continuității. Agentul economic va depune toate eforturile pentru a păstra constantă calitatea produselor şi serviciilor pe întreaga durată a activităţii comerciale.
Principiul siguranței consumatorului. Siguranţa şi sănătatea consumatorului sunt prioritare. Agentul economic garantează că produsele şi serviciile oferite nu pun în pericol siguranţa şi sănătatea consumatorului. În acest sens, agentul economic garantează că a obţinut toate autorizaţiile necesare desfăşurării activităţii. De asemenea, agentul economic va lua toate măsurile pentru a asigura confortul consumatorului şi eliminarea cauzelor care pot creea disconfort sau neplăceri consumatorului.
Principiul respectului față de consumator. Agentul economic va respecta cerințele consumatorului, va folosi întotdeauna un limbaj civilizat în relația cu acesta şi va soluţiona pe cale amiabilă eventualele neînțelegeri și nemulţumiri.
Principiul transparenței: Agentul economic are obligaţia să ofere consumatorului toate informaţiile necesare care să-i permită acestuia să ia cea mai bună decizie de achiziţie.
Principiul corelației preț/calitate: Agentul economic garantează un preţ corect, corelat cu calitatea produselor şi serviciilor pe care le oferă.
Principiul publicității oneste: Agentul economic foloseşte doar publicitatea onestă pentru a-şi promova produsele şi serviciile. Orice fel de publicitate care induce în eroare consumatorul este considerată publicitate înșelătoare. Este considerată o încălcare a acestui principiu inclusiv publicitatea agresivă.